Confederatie van de Vlaamse en Nederlandse Provincie  "Dehonianen"

SCJ logo

Onze communiteiten draaien allemaal naar tevredenheid. Natuurlijk zijn er de nodige kwalen en kwaaltjes die nu eenmaal bij het ouder worden horen, maar onze medebroeders maken het gemiddeld goed. Asten blijf onze aandacht houden. Zeker ook dankzij de inzet van Leo van Bussel blijft Asten een leefbare communiteit. We hopen binnen afzienbare tijd de rest-communiteit aldaar te kunnen verhuizen naar Teteringen, maar dàt hebben we niet helemaal zelf in de hand. En het personeel vergeten we niet; ook voor hen dragen we de nodige zorg. Dat zijn we ook wel verplicht, want ze doen uitstekend werk.

De econoom gaat een behoorlijk bedrag aan misintenties overboeken naar Rome. Wijzelf zijn niet meer in staat al die intenties te noemen in onze vieringen, vandaar. De generaal econoom zal de intenties over diverse missiegebieden verdelen.

De meesten van ons studeren niet meer echt, maar in Brussel zitten nog wel enige studenten. Zowel de Vlaamse als de Nederlandse provincie maken € 7.500,- als studiebijdrage over naar Brussel. Dat was ook beloofd toen we Brussel over lieten gaan naar de Franstalige medebroeders in Europa.

Tenslotte hebben we ons ook nog even bezig gehouden met het bezoek van de Generaal begin december. Omdat we zijn reisschema nog niet kennen, is het moeilijk concrete plannen te maken, maar we vertrouwen erop dat hij en p. Sanecki goed ontvangen kunnen worden. (Van de communiteit waar de beide paters verblijven op 5 december, wordt natuurlijk het nodige verwacht!)

We gaan het donkere, sombere jaargetijde weer in. Maar we houden goede moed: we hebben toch elkaar als lichtje in de duisternis.

Een hartelijke groet uit het herfstige Capelle, Wilbert

Terug naar boven